Opis

Goriška Brda, nekateri primerjajo s Toskano zaradi številnih podobnosti pokrajine, ki jo je izoblikovala narava, človek je s trdo roko obdeloval zemljo in iz nje naredil kraj, kjer se oko in duša umirita. Zato bo naša naslednja pot spoznavanje naših brd.

Zrl sem v strašne teme tvojih brezen in ker bil pogled je moj zastrt od bridkosti, nisem vedel, Smrt, da si najskrivnostnejša Ljubezen!.h4>

Alojz Gradnik, Eros Tantos

Skozi vipavsko dolino bomo prispeli na naš zahod. Vzpenjali se bomo skozi nikogaršnjo zemljo proti Goriškim Brdom, kjer bomo spoznali vse lepote naše dežele. Ogledali si bomo grad Dobrovo, ki je središče brd. Spoznali bomo zgodovino, ki jo skriva za svojimi zidovi in degustirali dobrote iz njihove kleti. Goriška Brda imajo okoli 1.500 prebivalcev in kar 150 vinarjev. Zato ni presenetljivo, da je to najboljša izbira za razvajanje med gričevjem.

Goriška Brda skrivajo tudi nekaj znamenitosti. Naravni most Krčnik velja za enega najlepših naravnih mostov v Sloveniji. Razlog je namreč ta, da so naravni mostovi redko lepo zaobljeni in gladki, saj po navadi zaradi preperevanja kamnine ostajajo robati in ostri. Naravni most Krčnik je z razliko od večine takšnih mostov nastal zaradi deroče vode in brušenjem apnenca in je že zato na pogled nekoliko drugačen.

Naslednja naša destinacija bo simpatična vasica Šmartno, kjer bomo si ogledali krajinsko arhitekturo, vasico z zgoščenimi hišami, ki varujejo ljudi pred vremenskimi neprilikami. V Gonjačah si bomo vzeli nekoliko premora. Povzpeli se bomo na več kot 20 metrov visok razgledni stolp, ki ponuja čudovito panoramo.
Pozno popoldan smo za vas izbrali domač kmečki turizem, kjer nam bodo pripravili izvrstno večerjo. Polni lepih spominov na naša brda se bomo vrnili domov.

Izlet vključuje

– avtobusne prevoze in oglede po programu
– degustacija in ogled gradu Dobrovo
– večerja v Goriških Brdih
– organizacijo in vodenje z DDV
– nezgodno zavarovanje

Cena izleta

– cena izleta je oblikovana po programu ob 40 potnikih.

Dodatna ponudba

Vaš izlet lahko dopolnimo z različnimi dopolnilnimi programi, ki smo jih pripravili pri vsakem našem izletu.