Opis

Mističen Kočevski rog, Kočevsko in Bela krajina v enem dnevu.

“O, Bela krajina, moj košček sveta,kjer Kolpa srebrno v brezčasje šumlja, v vznožju Gorjancev in Mirne gore, v besedi domači počije srce.”

Pesem o Beli krajini, I. Vatovec

Mimo Ivančne gorice bomo po dolini reke Krke prišli do Dolenjskih Toplic in vstopili v nekoliko odmaknjen Kočevski rog. Ogledali si bomo “Bazo 20” ali “Točka 20”, kot so ji rekli v času II. svetovne vojne in je bil po vojni zaščiten kulturni spomenik. Ogledali si bomo več barak, ki so služile različnim namenom, v njih je delalo in živelo vodstvo slovenske NOB. Zaradi varnostnih ukrepov ta baza ni bila nikoli odkrita. Ogledali si bomo tudi kratek posnetek filma in si privoščili postanek.

Odpravili se bomo v Belo krajino, na poti si bomo ogledali še Muzej Kočevarjev. Muzej prikazuje zgodovinska dejstva o nekdanjih prebivalcih na Kočevskem, ki so tam živeli več kot 600 let in so jih med 2. svetovno vojno izselili. Nemški germanski kmeti so se tu naselili že v 14. stoletju.

V  Adlešičih bomo spoznali belokranjsko domačo obrt – izdelovanje pisanic, vezenin in podobnih ročnih spretnosti. Iz prve roke bomo izvedeli zanimive stvari in videli kako nastajajo znani ročni izdelki. V Metliki bomo obiskali vinsko klet in degustirali najboljša belokranjska vina. Najpomembnejše sakralne arhitekture v Beli krajini bomo spoznavali Rosalnice in spoznali arhitekturo v Beli krajini.

Zaključek naše dogodivščine bomo zaključili z večerjo, kjer se bomo družili in se vrnili domov v večernih urah.

Izlet vključuje

-avtobusni prevoz na vaši relaciji
-vstopnino v Bazo 20
-vstopnino v Muzej Kočevarjev
-Belokranjsko obrt
-ogled vinske kleti z degustacijo vin
-večerjo
-organizacijo izleta in DDV
-nezgodno zavarovanje

Cena izleta

– cena izleta je oblikovana po programu ob 40 potnikih.

Dodatna ponudba

Vaš izlet lahko dopolnimo z različnimi dopolnilnimi programi, ki smo jih pripravili pri vsakem našem izletu.