Opis

Večno mesto je polno znamenitosti. Prvi dan je namenjen ogledu Vatikana, trg sv. Petra ter ogled bazilike, ogled Vatikanskih muzejev in Sikstinske kapele. Popoldan angelski grad in trg Navona. naslednji dan ogledi Forum, Kolosej Slavolok, Palatin, Fontana di Trevi, Španske stopnice in še mnogo drugih skritih kotičkov.

“Bolje prvi na vasi, kot drugi v Rimu”  

O Rimu, Gaj Julij Cezar

Prvi dan

Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

Drugi dan

Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti »Večnega mesta«. Najprej si bomo ogledali veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve. Ob njem stoji Konstantinov slavolok, ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu. Ob ogledu ostankov rimskega in cesarskih forumov se bomo skušali vrniti v burne čase razprav in pestrega dogajanja na tem mestu. Popoldne nadaljevanje ogledov s poudarkom na spoznavanju znamenitosti baročnega Rima: slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon – vrhunska mojstrovina rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor za ponoven povratek v Rim vržete kovanec. Pozno popoldne vožnja v okolico Rima in nastanitev v hotelu.

Tretji dan

Vožnja v Vatikan in ogled trga Sv. Petra. Sledi obisk Bazilike Sv. Petra – največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola. Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, od koder je lep pogled na zaprti del Vatikana in okolico. V kolikor bo čas dopuščal možnost samostojnega obiska Vatikanskih muzejev, kjer si poleg izjemne zbirke iz različnih umetnostno – zgodovinskih obdobij ogledate tudi edinstveno Sikstinsko kapelo. Popoldne prosto za samostojne oglede Rima ali nakupe. Vrnitev v hotel.

Četrti dan

Po zajtrku vožnja v novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč – Kalistovih katakomb. Po ogledu katakomb vožnja v Oriveto. Ogled očarljivega mesta, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju iz vulkanskega tufa. Razpoznavni znak mesta je katedrala, ki je nekoč bila papeška utrdba. Ogled zunanjosti in nato nekaj prostega časa in nato vožnja v Slovenijo.

Izlet vključuje

-avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine,
-dva polpenziona v hotelu 3*, turistične takse
-oglede po programu,
-vodenje in organizacijo potovanja z DDV

Cena izleta

-cena izleta je oblikovana po programu ob 40 potnikih.

Dodatna ponudba

Kolosej 16 €, Vatikanski muzeji 15 €, kupola bazilike 8 €, ostali muzeji in galerije od 4 do 10 €