Opis

Od Ljubljane je Verona oddaljena le približno štiri ure vožnje in zato prava destinacija za krajši vikend oddih. Staro mestno jedro, ki je stisnjeno med zavojem reke Adiže, si je najbolje ogledati kar peš, znamenitosti pa je toliko, da po njem lahko tekate ves dan.

Kdor ni nikoli občutil rane, ta se brazgotinam smeje

W. Shakespeare, Romeo im Julija

Odhod v jutranjih urah. Vožnja skozi padsko nižino do italijanskega najbolj romantičnega mesteca v severni Italiji. Mesto, ki je živahno preko celega leta vabi obiskovalce od blizu in daleč s pričo neustavljivega šarma in številnih zgodovinskih, arhitekturnih in umetniških znamenitosti.
Ob znameniti Areni se bomo v mislih podali v prejšnja stoletja in si poskusili preslikati gladiatorske boje in številna druge dogajanja.
Nato se bomo po znameniti nakupovalni ulici podali do zelenjavnega in gosposkega trga ter seveda Julijine hiše. Pod Julijinem balkonom se bomo vživeli v Shakespearovo dramo o Romeu in Juliju in po želji pripeli naše najbolj skrite srčne želje. Nekaj prostega časa za odličen sladoled in nato vožnja proti Gardskemu jezeru.
Popoldne obisk mondenega Sirmiona, ki se nahaja na polotoku ob južni obali Gardskega jezera, njegov zaščitni znak pa so ozke uličice s številnimi trgovinami spominkov, restavraciji in bari.

Pozno popoldne vrnitev v Slovenijo s prihodom v večernih urah.

Izlet vključuje

– avtobusne prevoze in oglede po programu
– organizacijo in vodenje z DDV
– nezgodno zavarovanje

Cena izleta

– cena izleta je oblikovana po programu ob 40 potnikih.

Dodatna ponudba

Vaš izlet lahko dopolnimo z različnimi dopolnilnimi programi, ki smo jih pripravili pri vsakem našem izletu.