Opis

“Z vlakom iz časa naših dedkov in babic se bomo nostalgično zapeljali v preteklost. S parno lepotico bomo potovali po slikoviti bohinjski progi vse do našega bisera Goriških Brd”

O muzejskem vlaku

»Siva pot« nas bo peljala na Gorenjsko, mimo Kranja in Radovljice do BLEDA. Po jutranji osvežitvi si bomo vzeli čas za krajši sprehod ob jezeru. Odpeljali se bomo do blejske železniške postaje in vkrcanje na MUZEJSKI VLAK. Slikovito dolino bomo spoznali po vožnjo po BOHINJSKI PROGI s pogledi na okoliške planine, pa tudi številne soteske in grape. Med vožnjo bomo imeli možnost nakupa prigrizkov in osvežilnih pijač v bifejskem vagonu. Proga vodi po dolini Save Bohinjke, skozi številne predore, najdaljši je Bohinjski dolg kar 6327 m.

Skozi Baško grapo in Most na Soči bomo vstopili v dolino Soče do Kanala. Prestopili bomo na avtobus in se ob Soči peljali mimo Anhovega in Plav v GORIŠKA BRDA.

Prvi postanek v Gonjačah, vzpon na 23 m visok razgledni stolp za pogled na slikovite briške vasice, vinograde in sadovnjake, ob jasnem vremenu pa tudi na vrhove Julijcev in Dolomitov. Nadaljevanje vožnje mimo srednjeveške vasice Šmartno v središče Brd – Dobrovo. Kosilo v renesančnem gradu. Poskrbljeno bo tudi za zabavo. Ogledali si bomo vinske kleti in imeli možnost nakupa briških vin. Popoldansko slovo od Brd in vožnja preko Solkana v Novo Gorico. Ob 16.46 ponovno vkrcanje na muzejski vlak in potovanje proti Bledu; prihod ob 18.58, nato pa z avtobusom proti domu.

Prihod domov večernih urah.

Opombe: V primeru razglašene požarne nevarnosti ali okvare parne lokomotive jo bo nadomestila dizelska.

Izlet vključuje

-avtobusni prevoz na vaši relaciji
-povratno vožnjo z muzejskim vlakom iz Bleda do Kanala in iz Nove Gorice do Bleda
-kosilo v gradu
-ogled vinske kleti s kozarcem vina
-organizacijo izleta in DDV
-nezgodno zavarovanje

Cena izleta

– cena izleta je oblikovana po programu ob 40 potnikih.

Dodatna ponudba

Vaš izlet lahko dopolnimo z različnimi dopolnilnimi programi, ki smo jih pripravili pri vsakem našem izletu.