Opis

Zlata Praga – 3 dni

1.dan:  SLOVENIJA – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDEJOVICE – PRAGA

Odhod iz Slovenije v  jutranjih urah in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prvi daljši postanek v mestecu Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO – vi listi kulturne dediščine sveta. Nekaj prostega časa za osvežitev, nato pa nadaljevanje do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa po želji  podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Pozno popoldne prihod v Prago, nastanitev v hotelu , večerja , nočitev.

2.dan: PRAGA

Ogled praških znamenitosti. Najprej se bomo odpravili na Hradčane, staro grajsko četrt z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevanje preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Povratek v hotel in čas za osvežitev in počitek. Predlagamo večerjo v tipični praški pivnici z folklornim programom. Nočitev .

3.dan: PRAGA – SLOVENIJA

Dopoldanske oglede bomo pričeli pri mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali judovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je preko 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Postanek pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov in spoznali Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Podali se bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Priporočamo  mini križarjenjem  s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

Cena

CENA :  od 149 €

Zaključene skupine prosimo , da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev).

V ceno je vključeno :

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne pristojbine
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*
 • zunanje oglede po programu
 • DDV
 • vodenje in organizacija potovanja

Popusti:

 • 15 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 25,00 EUR/osebo
 • večerja v priznani  pivnici z neomejeno pijačo ob večerji  25,00 EUR/osebo
 • mini križarjenje po Vltavi s kosilom 20 €,
 • pivovarna Budvar 4,5 €.

Splošni pogoji in navodila

Povpraševanje