Opis

Prekmurska ravnica je idealna destinacija za sožitje z naravo in posebno kulinarično doživetje

“Na obali, ob jezeru,
spet cvetijo, spet cvetijo
spominčice.”

Vlado Kreslin, pevec

Prekmurje je željena destinacija med izletniki zaradi drugačnega, mirnega okolja, ki nam daje občutek, ko gremo preko Mure čas drugače, počasneje teče. In res je. Prevozili bomo reko Muro in vstopili v mirno pokrajino. Najprej je čas za ogled Prekmurske klasike Babičevega mlina, ki je edini delujoč mlin na Muri z stoletno tradicijo. Spoznali se bomo s zgodovino ogledali njihovo predelavo žita v moko, ki nam daje domač kruh in pekovske izdelke. Priporočamo vam nakup moke, ki jo predelujejo v tem mlinu. Prekmurje slovi po dobri kulinariki, zato je čas za malico pri večkrat nagrajenem mesarstvu Kodila v Markišavci. Prijazno nas bodo povabili v svoj sodobni salon, kjer se boste lahko spoznali s načinom predelave mesa v zorilnicah in preizkusili degustacijski narezek (šest vrst mesa, trije namazi, sir…) ob doplačilu pa tudi bograč in gibanico.

Spoznali boste vasico Tešanovci, kjer smo pripravili ogled in degustacijo v čokoladnici Passero. Le eno vasico naprej je Bogojino. V tej vasici je svoje sledi pustil naš arhitekt Jože Plečnik. Njegova zapuščina je cerkev Gospodovega vnebohoda, ki si jo bomo pobližje pogledali. Obiskali bomo tipično Prekmursko vasico Filovce, ki se ponaša s obrtjo lončarstva. Ogledali si bomo Muzej lončarstva in se seznanili s obrtjo, ki jo ohranjajo kot pomemben del tukajšnje kulturne dediščine. V Filovcih ne bomo spregledali niti Magdine hiše, ki je pomemben del ljudske arhitekture. Magdina hiša je edina ohranjena cimprana hiša s slamnato streho s hišno številko.

Če nam bodo časovne in vremenske razmere dopustile se bomo sprehodili v Mestnem parku v Murski Soboti, naredili zunanji ogled bližnjega muzeja. Kot se za Prekmurje spodobi bomo naša doživetja zaključili v Prekmurski gostilni. Za vas smo izbrali izvrsten Lovenjakov dvor blizu Polane ali poiskali nekaj podobnega, kar bi pomenilo spodoben zaključek našega raziskovanja.

Polni lepih vtisov smo se bomo v večernih urah vrnili v naše domače kraje.

Izlet vključuje

-avtobusni prevoz na vaši relaciji
-oglede po programu
-vstopnino Muzej lončarstva
-vstopnino Magdina hiša
-malica mesarstvo Kodila
-ogled čokoladnice -Prekmurska večerja
-organizacijo izleta in DDV
-nezgodno zavarovanje

Cena izleta

– cena izleta je oblikovana po programu ob 40 potnikih.

Dodatna ponudba

Vaš izlet lahko dopolnimo z različnimi dopolnilnimi programi, ki smo jih pripravili pri vsakem našem izletu.